Over HKS

Handboogschieten is een Olympische sport die in Nederland door zo’n 10.000 mensen in georganiseerd verband wordt beoefend. HKS Zoetermeer is een van de grootste verenigingen, aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond (NHB) en beschikt over een ruime schiethal en een eigen schietterrein in het Zoetermeerse Westerpark.

HKS is een open, vriendelijke en gastvrije handboogsportvereniging met leden uit vrijwel alle leeftijdsklassen.
Jongens, meisjes, dames en heren uit Zoetermeer en ver daarbuiten hebben in HKS een warme vereniging gevonden, waar iedereen die belangstelling heeft voor boogschieten van harte welkom is. Het maakt daarbij niet uit of u voor de allereerste keer een handboog van de vereniging wilt uitproberen of juist een zeer ervaren schutter bent die gebruikt maakt van eigen materiaal.

Bij HKS wordt met alle typen handbogen geschoten, van ‘middeleeuwse’ traditionele bogen tot compleet opgetuigde olympische recurve bogen en geavanceerde compound bogen. Iedereen heeft immers zijn of haar eigen voorkeur voor boogtype en schietstijl. Wederzijds respect voor elkaars voorkeur en schietniveau staat bij HKS hoog in het vaandel.

Kruisboogschieten is bij HKS niet mogelijk, omdat de baaninrichting en schietwand hiervoor minder geschikt zijn.

HKS heeft onder haar leden een aantal bekwame en gediplomeerde instructeurs, die waar gewenst beginners maar ook gevorderden kunnen bijstaan in het verbeteren van hun techniek. Regelmatig worden cursussen georganiseerd, om beginners de fijne kneepjes van het boogschieten bij te brengen. Speciaal voor jeugdleden organiseren de trainers op vaste dagen en tijden jeugdtraining. Zie voor meer informatie hierover de pagina Jeugdtraining op deze site.