Jeugdtraining

De reguliere jeugdtraining vindt plaats op zaterdag onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers. Alle leden tot en met de leeftijd van circa 20 jaar kunnen de jeugdtraining bijwonen. De groepsindeling is niet, zoals bij veel andere sporten, naar leeftijd maar naar beheersing van de schiettechniek en het materiaal.

Beginnende schutters schieten op een afstand van 10 meter. Bij gebleken geschiktheid en voldoende ontwikkeling wordt overgestapt naar een afstand van 14 meter en vervolgens naar 18 meter. Deelname aan competities en wedstrijden is niet verplicht maar wordt wel gestimuleerd.

Op vrijwillige basis kan worden deelgenomen aan het project “Beginners Awards”, een initiatief van World Archery. Dit project bestaat uit zeven onderdelen waarbij iedere deelnemer vertrouwd raakt met alle aspecten van het handboogschieten. De langste en laatste afstand waarop in dit project wordt geschoten is 30 meter.

Behoefte aan nadere informatie? Stuur een vraag naar . Interesse in een lidmaatschap? Kijk eerst even onder Kennismaking op onze website.