Handboogschietvereniging HKS Zoetermeer


 

In het Westerpark te Zoetermeer ligt de Accommodatie van Handboog schietvereniging HKS Zoetermeer. Deze vereniging is opgericht op 20 december 1977.
Vanaf 1995 is de sportclub gevestigd in het Westerpark. De oude accommodatie is door brandstichting op 23 september 2009 verwoest.
Door de inzet van vele vrijwilligers is de nieuwe accommodatie per januari 2012 in gebruik genomen.
Heb je interesse, wil je een keertje schieten. Neem dan contact op, of kom eens langs tijdens onze openingstijden.
Handboogschieten is een Olympische sport die in Nederland door zo’n 10.000 mensen in georganiseerd verband wordt beoefend.
HKS Zoetermeer is een van de grootste verenigingen, aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond (NHB) en beschikt over een ruime schiethal en een eigen schietterrein in het Zoetermeerse Westerpark.
HKS is een open, vriendelijke en gastvrije handboogsportvereniging met leden uit vrijwel alle leeftijdsklassen. Jongens, meisjes, dames en heren uit Zoetermeer en ver daarbuiten hebben in HKS een warme vereniging gevonden, waar iedereen die belangstelling heeft voor boogschieten van harte welkom is.
Het maakt daarbij niet uit of u voor de allereerste keer een handboog van de vereniging wilt uitproberen of juist een zeer ervaren schutter bent die gebruikt maakt van eigen materiaal.
Bij HKS wordt met alle typen handbogen geschoten, van ‘middeleeuwse’ traditionele bogen tot compleet opgetuigde olympische recurve bogen en geavanceerde compound bogen.
Iedereen heeft immers zijn of haar eigen voorkeur voor boogtype en schietstijl. Wederzijds respect voor elkaars voorkeur en schietniveau staat bij HKS hoog in het vaandel.

Kruisboogschieten is bij HKS niet mogelijk, omdat de baaninrichting en schietwand hiervoor minder geschikt zijn.